Dags för medlemsavgiften 2015

bankgiro

Medlemsavgiften är 100kr/år för ungdom (t.o.m 20 år) för övriga 200kr/år.inbetalning gör du på klubbens Bankgiro 5669-1942 senast 31-Januari.

Postat den av sm7vev | Kommentering avstängd

cw nyckeöVi har några månader kvar av kalla, regninga dagar innan vårsolen kommer fram, passa på att träna telegrafi, SK7RN har en jätte bra hemsida där man kan få hjälp med att lära sig telegraf, program och annan hjälp läs mer här

Postat den av sm7vev | Kommentering avstängd

Våra elektronik intresserade i landet i öster, Kina tillverkar en massa prylar som för oss ligger i rätt prisklasser, en nu väldigt enkel byggsats för endast US $12.35 inkl. porto varför inte prova på att beställa hem byggsatsen och kör lite Cw på 40 m.

Här finner du en länk till hemsidan

Assembled-PIXIE-HAM-RADIO-HF-40M-CW-QRP-TRANSCEIVER-7-023-7-026MHz

APRS för Android/iPhone

När du (tyvärr) inte har tillgång till din APRS-radio eller tracker kan du istället köra APRS direkt mot internet med hjälp av en app i din smartphone. Det gör att du kan hålla kolla på andra användare i din närhet och även själv synas för andra.
Vissa appar har även inbyggda mjukvarumodem som kan både avkoda och generera 1200bps AX25-paket. Så genom att koppla ihop telefonen med t.ex. en handapparat kan du köra APRS på riktigt, via radio! Ett billigt och smidigt sätt att prova på APRS och ett bra hjälpmedel för dig som enkelt vill analysera eller felsöka utan att behöva någon mer avancerad aprs-utrustning.

vuftracker023a

Sm7vev