Lucia kaffe.

Klubben bjuder in alla medlemmar till Luciakaffe den 11 december kl.15.00 i Mjöhult idrottsplatsen Lönhultsvägen 4.

Vi bjuder på en gofika , men vi måste ha en anmälan om du vill deltaga ANMÄLAN HÄR senast den 5 december.

KARTA

Publicerat i Aktiviteter | Kommentarer inaktiverade för Lucia kaffe.

Klubben söker material.

Klubben söker lite material, är det någon som har följande som man vill skänka eller sälja till rätt pris.

• Nätverksuttag, utanpåliggande, tvåportas, RJ45 minst CAT5e.
  • Nätverkskabel för utomhusförläggning, skärmad FTP, minst 40 m.
  • Ethernet patchkabel, allt av intresse. Gärna skärmat FTP.
  • Nätverksswitch med POE, management med webinterface, stöd för VLAN, gärna 12VDC matning.
  • En 19” Ethernett patchpanel för keystone hål/kontakter, gärna med kontakter.
  • Linjär nätdel 5VDC, 3A.
  • Säkringsplintar för DIN-skena.

Kontakta oss gärna HÄR

Publicerat i Aktiviteter | Kommentarer inaktiverade för Klubben söker material.

Följ gasproblematiken

På klubbens AIS kan man följa gasproblematiken ute i Östersjön, vilka som är där och följer upp problemet.

MarineTraffic: Global Ship Tracking Intelligence | AIS Marine Traffic

Publicerat i Aktiviteter | Kommentarer inaktiverade för Följ gasproblematiken

Repeater SK7BQ-R (145.7375) på SvxLink

Fredagen den 30/9 2022 kl 12:05 blev den modifierade repeatern åter QRV från sitt ordinarie QTH.

Peter SA7BGG och Håkan SM7FLD träffades på sajten för att med gemensamma krafter driftsätta föreningens numera SvxLink-anslutna 2m-repeater. Först ut på det lokala planet att checka in på blev Gunnar SM7SKT och Anders SM7GXR men det kördes ett antal QSO även från de närliggande disktrikten och det blev överlag bra rapporter.

Här finns repeaterns användarmanual med de nya kommandona (under arbete) och här kommer du till SvxLink-portalen och här finns Peters SM5GXQ:s Repeaterskola där vi kan lära oss mycket om SvxLink men kom ihåg, vi måste inte sätta oss på skolbänken igen, repeatern går att använda precis som den gjort tidigare utan att göra några speciella inställningar osv.

Publicerat i Aktiviteter, Nyheter | Kommentarer inaktiverade för Repeater SK7BQ-R (145.7375) på SvxLink

APRS

Är du lite intresserad av vad dina vänner håller hus, eller varför inte själv ansluta dig till APRS vill du lära dig lite mer om APRS läs HÄR

Publicerat i Aktiviteter | Kommentarer inaktiverade för APRS

SM 290 Svenska kommuner.

SM 290 Svenska Kommuner är i gång nu, testa du också och registrera dig och häng på och tävla med din kommun.

Publicerat i Aktiviteter | Kommentarer inaktiverade för SM 290 Svenska kommuner.

Medlemsavgiften 2022

Är du redan medlem eller vill bli medlem betalar du in medlemsavgiften till klubben senast den 30 januari på någon av nedan betalningsalternativen.

Medlemsavgiften för 2022 är 280 kr!
Betala in senast 30 januari 2022!
Bankgiro 5669-1942
Swish 123 541 74 49

OBS ANGE alltid ditt Call elller fullständiga namn.

Publicerat i Aktiviteter | Kommentarer inaktiverade för Medlemsavgiften 2022